Search
Close this search box.

Asiakastarina

Uusi hoivakoti Perusturvaliikelaitos Saarikalle yhteistyöllä

”Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
  • Asiakas: Perusturvaliikelaitos Saarikka
  • Osoite: Koulutie 5, Karstula
  • Kohde: Ikäihmiset
  • KEM:1500 M2
  • Rakentaminen:2022 - 2023
  • Paikkoja:30

Perusturvaliikelaitos Saarikka vastaa Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven kaupungin yhteensä noin 20 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista.

Sievi Hyvinvointitilat toteutti kilpailutuksen kautta Saarikalle uudet tilat vuokramallilla. Uuteen hoivatilaan rakennettiin 30 tehostetun palveluasumisen asuinpaikkaa vanhuksille sekä kotihoidon toimistotilat ja päivätoimintakeskus. Saarikka kartoitti myös vaihtoehtoisesti vanhojen tilojen remontoimista, mutta päätyi uusiin vuokratiloihin, kun eri hoivatoiminnot saatiin yhdistettyä hyvällä suunnittelulla samaan kiinteistöön.

”Saimme aika tiukat speksit liikelaitoksemme johtajalta silloin, että minkä kokoinen ja millaiset reunaehdot ja raamit tällä projektilla pitäisi olla. Sitten Sievi Hyvinvointitilojen arkkitehti teki meidän toiveidemme ja tarpeidemme selvitysten pohjalta ensimmäisiä luonnoksia, joita sitten lähdimme hieromaan”, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen.

– Meidän äänemme on tullut tosi hyvin kuulluksi, Kinnunen toteaa tyytyväisenä.

Tilojen suunnittelussa on panostettu siihen, että ikäihmisllä on mahdollisuus kohtaamiseen ja yhdessäoloon. Asukkailla on omat invamitoitetut 23 m2 asuinhuoneet sekä lisäksi tilavat ja viihtyisät yhteisölliset tilat. Henkilöstön ja asukkaiden vastaanotto on ollu hyvä.

– Äskenkin tässä askukkaiden kanssa juttelin, niin he olivat sitä mieltä, että voi että kun nämä ovat niin ihanan viihtyistä tilat, Kinnunen kertoo

Kokenut hoivarakentaja varmistaa rakentamisen onnistumisen

Uuden hoivakodin rakentamisessa on hyötyä siitä, että päätoteuttajalla on kokemusta samanlaisista aiemmista hankkeista. Hoivakodin toiminnalliset vaatimukset ja viranomaismääräykset ovat tuttuja jo entuudestaan hoivarakentamiseen erikoistuneelle kumppanille.

– Tällainen rakennusprojekti onnistuu, kun vastapelurina on kovan luokan asiantuntija ja ammattilainen, joka tietää rakentamisesta, ja on tehnyt aikaisemmin tällaisia kohteita. Silloin pystyy luottamaan siihen, että siellä on sitä tetoa ja osaamista. Jos ei itse kaikkea ymmärräkään, niin aina joku sen huomaa, kiteyttää Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen lopuksi.

Kiinnostaako oma hoivatilahanke?

Voit olla yhteydessä meihin, kartoitetaan yhdessä tarpeesi ja luodaan suunnitelma hankkeen toteutukselle.

Soita Terolle

Maksuton suunnitelma

Tilaa hankesuunnitelma uuden tilan rakentamista varten

Harppaa haaveilusta konkretiaan tilaamalla ilmainen hankesuunnitelma. Täytä lomake, ja valmis suunnitelma esitellään sinulle viikon kuluessa.

Muita referenssejä

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
Kouvolan Eskolanmäen hoivakoti, on kotoisa ja viihtyisä tehostettu kehitysvammaisten asumisyksikkö. Luhtikodin ehdoton vaade oli luoda koti hoivatilojen sijaan, joissa asukas saa kokea itsensä arvokkaaksi.
Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.