Search
Close this search box.

Asiakastarina

Validialle yksilöllistä palveluasumista MONA-asumisen periaatteiden mukaisesti

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
  • Asiakas: Validia Oy
  • Osoite: Littoistenjärventie 310, Kaarina
  • Kohde: Vammautuneet ja vammaiset
  • KEM:1079 M2
  • Rakentaminen:2020 - 2021
  • Paikkoja:18

Validia tarjoaa asumispaveluita vammaisille ja vammautuneille henkilöille. Tarjottava palvelu on kattava: perinteisen asumisen lisäksi tarjottavia palveluja ovat kuntoutuspalvelut, päivätoiminta ja henkilökohtainen apu.

Kaarinan Littoisten alueella marraskuussa 2021 avautuneessa Kaarinan Validia-talossa on luotu nykyaikaiset tilat, jotka on suunniteltu MONA-asumisen periaatteiden mukaisesti. MONA-asumisella tarkoitetaan monialaista palveluasumista.

Asumisen viihtyvyys on keskeisellä sijalla, ja tämä on saavutettu sijoittamalla asunnot kahteen siipeen, joiden tilat on jaettu kahteen eri ryhmään. Tämä mahdollistaa jokaiselle asukkaalle tarvittaessa rauhallisen ja yksityisen ympäristön.

Yksilöllistä, mutta yhteisöllistä asumista

Yksilöllisyys on keskeinen arvo, ja jokainen Validia-talon asukas kohdataan omana ainutlaatuisena yksilönään. Jokaisen henkilön oman erityisen taustan, elämäntarinan ja yksilölliset tarpeet halutaan tunnistaa. Nämä on myös huomioitu rakennuksen suunnittelussa.

Rakennuksessa on otettu huomioon MONA-asumisen asiakkaiden tarpeet, ja monet heistä viihtyvät parhaiten pienissä ryhmissä. Keskeisiä yhteisöllisiä tiloja löytyy molemmista siivistä, lisäksi talon keskellä on monikäyttöinen ruokasalitila. Kukin siipi tarjoaa omat yhteisölliset tilat ja terassit, jotka mahdollistavat mukavan yhdessäolon. Pihapiiri on pidetty avoimena, ja kesäisin tällä tuotetaan yhteisöllisyyttä myös ulkoilma-aktiviteeteilla, kuten pihapeleillä ja yhteisillä grillihetkillä.

Kiinnostaako oma hoivatilahanke?

Voit olla yhteydessä meihin, kartoitetaan yhdessä tarpeesi ja luodaan suunnitelma hankkeen toteutukselle.

Soita Terolle

Maksuton suunnitelma

Tilaa hankesuunnitelma uuden tilan rakentamista varten

Harppaa haaveilusta konkretiaan tilaamalla ilmainen hankesuunnitelma. Täytä lomake, ja valmis suunnitelma esitellään sinulle viikon kuluessa.

Muita referenssejä

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
Kouvolan Eskolanmäen hoivakoti, on kotoisa ja viihtyisä tehostettu kehitysvammaisten asumisyksikkö. Luhtikodin ehdoton vaade oli luoda koti hoivatilojen sijaan, joissa asukas saa kokea itsensä arvokkaaksi.
Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.