Viihtyisät palveluasumisen tilat asiakasta kuunnellen

Toiveemme huomioitiin todella hyvin. Pääsimme vaikuttamaan rakennuksen sijaintiin ja malliin sekä huoneiden ja toimintojen toteutukseen. Asukkaat ovat sanoneet, että uuteen kotiin on ollut ihana tulla.

Sievi Hyvinvointitilat rakensi Manna ry:lle uudet, väljät tilat kauniille rantatontille. Asuntojen viihtyisyys ja tilojen toimivuus ovat saaneet hyvän vastaanoton niin asukkailta kuin työntekijöiltäkin.

Ennen uusien toimitilojen rakentamista Manna ry toimi vanhan vanhainkodin tiloissa.

– Nuo tilat alkoivat olla vanhanaikaiset. Valvova viranomainen vaati meiltä uusia, nykyaikaisia tiloja. Ryhdyimme etsimään sopivaa yhteistyökumppania ja Sievi Hyvinvointitilat sieltä sitten valikoitui, kertoo Manna ry:n hoitotyönjohtaja Eve Nissinen.

Uudet toimitilat rakentuivat kauniille rantatontille Lahden Uuteenkylään.

– Kun ryhdyimme tekemään yhteistyötä, oli Sievi Hyvinvointitiloilla samanlainen näkemys siitä, että tämä paikka olisi meille hyvä, kuvailee puolestaan Manna ry:n toiminnanjohtaja Sari Dufva.
– Sijainnin lisäksi pääsimme vaikuttamaan kaikkeen muuhunkin, kuten rakennuksen malliin sekä huoneiden ja toimintojen sijoitteluun ja toteuttamiseen. Toiveemme huomioitiin todella hyvin.

Uuteen kotiin oli ihana tulla

Tilat ovat saaneet hyvän vastaanoton sekä asukkailta että henkilökunnalta.

– Asukkaat ovat sanoneet, että uuteen kotiin on ollut ihana tulla. He ovat viihtyneet todella hyvin aina ensimmäisestä viikosta alkaen, Eve Nissinen iloitsee.

– Hoitajilta on tullut hyvää palautetta siitä, että heidän arjen askareensa ovat helpottuneet, kun esimerkiksi wc:t ovat nyt asukashuoneiden yhteydessä. Uusissa tiloissa on väljää sekä mahdollisuus tehdä asioita paljon paremmin kuin aiemmin, Nissinen jatkaa.

Yhdistyksen väki on rakennusprojektiin tyytyväinen.
– Pystymme kyllä suosittelemaan Sievi Hyvinvointitiloja yhteistyökumppaniksi, Sari Dufva summaa.
– Meille tuli hankkeessa tunne siitä, että meitä kuunnellaan ja saamme juuri sellaiset tilat kuin tarvitsemme, Eve Nissinen vahvistaa.

Manna ry on vuonna 1996 perustettu kolmannen sektorin palvelujärjestö, jonka palvelut koostuvat tehostetusta palveluasumisesta, tavallisesta palveluasumisesta sekä ateriapalveluista. Yhdistys työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 50 henkilöä.

Kohteen tiedot

 • Osoite: Heinolantie 508, Lahti
 • Valmistumisaika: 2/2020
 • Toteuttaja: Sievi Hyvinvointitilat
 • Pinta-ala: 1200 m2
 • Asukaspaikat: 30
 • Asiakas: Manna Ry
 • Käyttökohde: Palveluasumista ikäihmisille

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Ladataan...

Pauli-Pekka Österberg

Toimitusjohtaja040 771 3730pauli-pekka.osterberg@sievihvt.fi

Tero Toiviainen

Kaupallinen johtaja040 776 6480tero.toiviainen@sievihvt.fi

Tommi Koukkari

Vastaava arkkitehti, SAFA040 525 1086tommi.koukkari@sievihvt.fi

Lisää tyytyväisiä asiakkaitamme

Ladataan...
 • Palveluasumista ikäihmisille
 • Perusturvaliikelaitos Saarikka

Uusi hoivakoti yhteistyöllä

Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä

Tutustu tarinaan
 • Vammautuneet ja vammaiset
 • Validia

Keskusteleva ja turvallinen rakentaja

Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg

Tutustu tarinaan
 • Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut
 • Hoivakoti Aurinkopurje

Tämä on unelmiemme täyttymys

Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.

Tutustu tarinaan