Search
Close this search box.

Customer story

A comfortable and homely child welfare unit for Familar

Lastensuojelussa on erityisen tärkeää, että yksikkö on turvallinen ja että siellä on hyvä, kodinomainen ilmapiiri. Yhdessä onnistuimme luomaan viihtyisät tilat, jotka täyttävät viranomaisvaatimukset.
  • Customer: Familar Oy
  • Address: Pappilantie 4B, Askola
  • Project: Child welfare units
  • GFA:730 M2
  • Construction:2019 - 2020
  • Seats:16

Lastensuojelu- ja perhepalveluita tuottavan Familarin uusin yksikkö valmistui alkukesästä 2020 Askolaan. Yritys on luottanut Sievi Hyvinvointitilojen palveluihin jo pitkään: onnistuneessa lopputuloksessa yhdistyvät viihtyisät ja kodinomaiset mutta viranomaisvaatimukset täyttävät tilat.

Alkukesästä 2020 Askolaan valmistuneessa rakennuksessa toimii yksi Familarin lastensuojelun sijaishuollon yksiköistä.

– Yksikössä on yhteensä 14 paikkaa ja noin 20 työntekijää. Osastoja on kaksi ja molemmilla osastoilla on yhteensä seitsemän lasta yhtä aikaa, kertoo yksikönjohtaja Meri Boström.

Samassa rakennuksessa on myös kaksi itsenäistyville nuorille tarkoitettua yksiötä.

Sievi Hyvinvointitilat katsoi valmiiksi myös tontin

Familar haluaa olla edelläkävijä lastensuojelun sijaishuollon palveluntuottajana. Sievi Hyvinvointitilojen kanssa tehtävä yhteistyö on yksi tapa tehdä lastensuojelutyötä paremmin – tilat ovat mukavat ja kodinomaiset, mutta täyttävät kuitenkin kaikki viranomaisvaatimukset.

– Lasten tarpeisiin kuuluu se, että yksikkö on turvallinen ja että siellä on hyvä, kodinomainen ilmapiiri, Boström painottaa.

– Tiedämme, että meidän tarpeisiimme ei ole helppoa löytää sopivaa tonttia. Olimme todella iloisia siitä, että Sievi Hyvinvointilat hoiti kunnan kanssa yhteistyön valmiiksi niin, että meidän on ollut helppo aloittaa toiminta täällä Askolassa, Boström kiittelee.

Tutun kumppanin kanssa on helppo toimia

Lastensuojelu- ja perhepalveluita tuottava Familar on tehnyt yhteistyötä Sievi Hyvinvointitilojen kanssa jo pitkään. Askolan-yksikkö on järjestyksessään kuudes Sievi Hyvinvointitilojen rakentama kokonaisuus.

Tutun ja hyväksi todetun toimijan kanssa yhteistyön jatkaminen on ollut helppoa.

– Aikaisemmat projektimme ovat onnistuneet hyvin. He ovat myös ottaneet antamamme palautteen hyvin vastaan ja lähteneet kehittämään tiloja sen perusteella. Senkin takia tämä Askolan projekti on toteutettu yhdessä heidän kanssaan, Boström summaa.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.