Search
Close this search box.

Customer story

New premises for Manna Ry on a waterfront plot by Sievi Hyvinvointitilat

Toiveemme huomioitiin todella hyvin. Pääsimme vaikuttamaan rakennuksen sijaintiin ja malliin sekä huoneiden ja toimintojen toteutukseen. Asukkaat ovat sanoneet, että uuteen kotiin on ollut ihana tulla.
  • Customer: Manna Ry
  • Address: Heinolantie 508, Lahti
  • Project: Elderly people
  • GFA:1200 M2
  • Construction:2019 - 2020
  • Seats:30

Sievi Hyvinvointitilat rakensi Manna ry:lle uudet, väljät tilat kauniille rantatontille. Asuntojen viihtyisyys ja tilojen toimivuus ovat saaneet hyvän vastaanoton niin asukkailta kuin työntekijöiltäkin.

Ennen uusien toimitilojen rakentamista Manna ry toimi vanhan vanhainkodin tiloissa.

– Nuo tilat alkoivat olla vanhanaikaiset. Valvova viranomainen vaati meiltä uusia, nykyaikaisia tiloja. Ryhdyimme etsimään sopivaa yhteistyökumppania ja Sievi Hyvinvointitilat sieltä sitten valikoitui, kertoo Manna ry:n hoitotyönjohtaja Eve Nissinen.

Uudet toimitilat rakentuivat kauniille rantatontille Lahden Uuteenkylään.

– Kun ryhdyimme tekemään yhteistyötä, oli Sievi Hyvinvointitiloilla samanlainen näkemys siitä, että tämä paikka olisi meille hyvä, kuvailee puolestaan Manna ry:n toiminnanjohtaja Sari Dufva.
– Sijainnin lisäksi pääsimme vaikuttamaan kaikkeen muuhunkin, kuten rakennuksen malliin sekä huoneiden ja toimintojen sijoitteluun ja toteuttamiseen. Toiveemme huomioitiin todella hyvin.

Uuteen kotiin oli ihana tulla

Tilat ovat saaneet hyvän vastaanoton sekä asukkailta että henkilökunnalta.

– Asukkaat ovat sanoneet, että uuteen kotiin on ollut ihana tulla. He ovat viihtyneet todella hyvin aina ensimmäisestä viikosta alkaen, Eve Nissinen iloitsee.

– Hoitajilta on tullut hyvää palautetta siitä, että heidän arjen askareensa ovat helpottuneet, kun esimerkiksi wc:t ovat nyt asukashuoneiden yhteydessä. Uusissa tiloissa on väljää sekä mahdollisuus tehdä asioita paljon paremmin kuin aiemmin, Nissinen jatkaa.

Yhdistyksen väki on rakennusprojektiin tyytyväinen.
– Pystymme kyllä suosittelemaan Sievi Hyvinvointitiloja yhteistyökumppaniksi, Sari Dufva summaa.
– Meille tuli hankkeessa tunne siitä, että meitä kuunnellaan ja saamme juuri sellaiset tilat kuin tarvitsemme, Eve Nissinen vahvistaa.

Manna ry on vuonna 1996 perustettu kolmannen sektorin palvelujärjestö, jonka palvelut koostuvat tehostetusta palveluasumisesta, tavallisesta palveluasumisesta sekä ateriapalveluista. Yhdistys työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 50 henkilöä.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.