Search
Close this search box.

Customer story

New premises for daycare centre Murunen on schedule

Pystyimme tilaajina luottamaan siihen, että budjetti ja siten vuokrataso pysyvät varmasti sovittujen rajojen sisällä. Pienelle yritykselle tämä on hyvin tärkeää.
  • Customer: Päiväkoti Murunen Oy
  • Address: Alpuumintie 11, 84100 Ylivieska
  • Project: Day care centers
  • GFA:460 M2
  • Construction:2019 - 2019
  • Seats:60

Päiväkoti Murusen uusiin tiloihin mahtuu aiemmin erillään toimineet viisi ryhmäperhepäiväkotia. Sievi Hyvinvointitilat toteutti rakennusprojektin tiukalla aikataululla; päiväkoti oli valmis viiden kuukauden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

Päiväkoti Murusen uudet toimitilat Ylivieskassa valmistuivat elokuussa 2019. Saman katon alle yhdistyivät aiemmin erillään toimineet perhepäiväkodit.

– Aiemmin meillä oli viisi ryhmäperhepäiväkotia. Halusimme, että kaikki lapset ja hoitajat pääsisivät saman katon alle. Siitä se idea oikeastaan lähti, kertoo Piia Lund, toinen päiväkodin yrittäjistä.

– Nyt meillä on 54 lasta ja yhteensä kolme eri osastoa, jatkaa toinen yrittäjä Tiina Ollikainen.

Vauhdilla valmista

Sievi Hyvinvointitilat toteutti rakennusprojektin tiukalla aikataululla; päiväkoti oli valmis viiden kuukauden kuluttua rakentamisen aloittamisesta. Yrittäjät ottivat Sievi Hyvinvointitiloihin ensimmäisen kerran yhteyttä tammikuussa 2019, ja jo saman vuoden elokuussa päiväkoti Murunen pääsi muuttamaan vuokraamiinsa tiloihin.

Sievi Hyvinvointitilat toteutti päiväkodin Avaimet käteen -pakettina, johon sisältyi tontin osto, suunnittelun ohjaus sekä tilojen ja pihan rakentaminen täysin muuttovalmiiksi.

– Sievi Hyvinvointitilat ottivat homman hyvin haltuun heti alusta asti. He hoitivat meille kaikki lupa-asiat kuntoon. He olivat myös hyvin aktiivisia prosessin edistämisessä, jotta rakennus saatiin aluilleen, Tiina Ollikainen muistelee.

Erityistä kiitosta Sievi Hyvinvointitilat saa päiväkoti Murusen yrittäjiltä hankkeen läpinäkyvyydestä.

– Pystyimme tilaajina luottamaan siihen, että budjetti ja siten vuokrataso pysyvät varmasti sovittujen rajojen sisällä. Pienelle yritykselle tämä on hyvin tärkeää.

– Välillämme vallitsi koko ajan luottamus ja molemminpuolinen avoimuus. Jos jotain oli, niin siitä pystyi aina sanomaan. Tuntui, että meitä kuunneltiin, Lund kuvailee.

Terveelliset ja turvalliset tilat

Päiväkodin tilojen suunnittelussa kiinnitettiin huomiota niiden toimivuuteen, tehokkuuteen, akustiikkaan, äänieristykseen ja valaistukseen. Tiloissa on käytetty turvallisia, terveellisiä ja vakioituja rakenneratkaisuja. Riskirakenteita vältettiin: esimerkiksi liimattavat mattolattiat on korvattu kestävällä ja kotoisalla vinyylilankulla.

Tilojen olosuhteita – kuten lämpötilaa, ilmankosteutta, hiilidioksidipitoisuutta ja VOC-yhdisteiden päästöjä – voidaan valvoa reaaliajassa IoT-automaatiojärjestelmän avulla pilvipalvelussa.

Rakennuksessa on huomioitu päiväkotiyrittäjien toiveet tiloista ja niiden toiminnallisuuksista. He ovat olleet mukana vaikuttamassa esimerkiksi talon väreihin ja pihan varusteisiin. Ylivieskan alueen varhaiskasvatusohjeet uusien tilojen mitoitukseen liittyen ohjasivat myös osaltaan suunnittelua.

Päiväkoti Murusen on suunnitellut ylivieskalainen arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy. Arkkitehtuuri sopii asuinalueeseen, on selkeää ja kunnioittaa perinteistä puurakentamista. Talon eri ryhmätilat ovat kukin saaneet oman teemavärinsä, joka toistuu julkisivun sisäänkäynnistä ryhmien kiintokalusteisiin ja ulkovarusteisiin. Teemavärit ovat vihreä, punainen ja keltainen.

– Käytännössä olemme Sievi Hyvinvointitiloilla vuokralla. Se on meille siinä mielessä hyvä juttu, ettei meidän ole tarvinnut investoida tähän älyttömän paljoa. Olemme saaneet tehdä sosiaalialan töitä kehitysvammaisten parissa – eli sitä, mitä osaamme, Virtanen summaa.

– Meidän ei ole tarvinnut stressata rakennuksen tiimoilta mistään, Virtanen kiittelee.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.