Search
Close this search box.

Asiakastarina

Support House — Sijaishuollolle uudet tilat jouhevasti ja palveluntuottajaa kuunnellen

Hausjärvelle rakentunut Support House Riihilähteen kahden seitsemänpaikkaisen lastenkodin kokonaisuus toteutettiin kuunnellen toiveita, yhdessä sparraten ja nopeasti haastaviinkin tilanteisiin tarttuen.
  • Asiakas: Support House Oy
  • Osoite: Monninraitti 2, Hausjärvi
  • Kohde: Lastensuojeluyksiköt
  • KEM:731 M2
  • Rakentaminen:2022 - 2023
  • Paikkoja:14

Sievi Hyvinvointitilat rakensi Riihilähteen, jossa lastenkodin toiminnan lisäksi sijaitsee ulkorakennus, johon luotiin yhteiskäyttöön kesäkeittiö, saunatilat, neuvottelutilat ja toisessä päädyssä sijaitseva tukiasunto.

Support House on toiminut vuodesta 2012 ja sen pitkän linjan sitoutuminen ammattimaiseen sijaishuoltoon on ohjannut sen visiota, joka on tuottaa laadukkaita, vaikuttava ja aina lapsen edun mukaisia lastensuojelupalveluita.

– Sievi Hyvinvointitilojen kanssa meille tärkeintä oli, että meitä palveluntuottajana kuullaan. Kun tiloja suunniteltiin, meillä oli tietyt ajatukset siitä, mitä me tiloilta tarvitsemme ja millaisia ratkaisuja tarvitsemme sinne, luonnehtii Support Housen toiminnanjohtaja Iida Ek.

Vuosien kokemus luo hyvän käsityksen tarpeista

Support House on tehnyt sijaishuoltotyötä jo vuosia ja kokemusta hyvin erilaisista kiinteistöistä toimimisesta, joten heillä oli hyvin selkeä kuva siitä mitkä asiat toimivat heidän käytössään ja mitkä eivät. Parhaimmillaan tällaiset projektit syntyvät juuri yhteisistä tavoitteista ja huomioista. On ilo huomata, että myös Sievi Hyvinvointitilojen puolelta pystyimme tarjoamaan arvokkaita huomioita rakentamisen aikana kokeneelle toimijalle.

– Kun pyysimme niihin ratkaisuja, niin niitä löydettiin, Ek tiivistää.

Lasten asuminen keskiössä

Johtavana ajatuksena oli luoda kokonaisuus missä lasten eläminen ja asuminen olisi mahdollisimman jouhevaa ja turvallista.

– Olemme olleet kyllä tyytyväisiä siihen ihan koko prosessiin ja nyt tähän lopputulokseen. Ison kokonaisuuden rakentaminen ei ole yksinkertaista koskaan ja rakentaminen on aina monesta asiasta kiinni, mutta kun jotain tuli eteen niin ne hoidettiin nopeasti ja asiantuntevasti. Ei tarvinnut tilaajana miettiä, että hoituuko tämä nyt ja että mitä tässä tapahtuu, vaan kaikki hoitui todella hyvin, Ek jatkaa.

Uskomme, että pääsimme heti alusta pitäen kiinni siihen mitä, miten ja kenelle Support Housen palvelu on suunniteltu. Ainoastaan hyvän vuoropuhelun kautta voidaan edetä tällaiseen lopputulokseen, jossa palveluntuottaja voi kokea saaneensa juuri oikeanlaiset tilat omaan tarpeeseensa.

– Pystyn suosittelemaan eteenpäin Sievi Hyvinvointitilojen kanssa rakentamista, toiminnanjohtaja Ek linjaa.

Kiinnostaako oma hoivatilahanke?

Voit olla yhteydessä meihin, kartoitetaan yhdessä tarpeesi ja luodaan suunnitelma hankkeen toteutukselle.

Soita Terolle

Maksuton suunnitelma

Tilaa hankesuunnitelma uuden tilan rakentamista varten

Harppaa haaveilusta konkretiaan tilaamalla ilmainen hankesuunnitelma. Täytä lomake, ja valmis suunnitelma esitellään sinulle viikon kuluessa.

Muita referenssejä

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
Kouvolan Eskolanmäen hoivakoti, on kotoisa ja viihtyisä tehostettu kehitysvammaisten asumisyksikkö. Luhtikodin ehdoton vaade oli luoda koti hoivatilojen sijaan, joissa asukas saa kokea itsensä arvokkaaksi.
Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.