Search
Close this search box.

Customer story

A cosy unit for people with mental health problems for the Aurinkopurje care home

Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.
  • Customer: Hoivakoti Aurinkopurje
  • Address: Rauhalahdentie 41, Kuopio
  • Project: Mental health and substance abuse rehabilitants
  • GFA:900 M2
  • Construction:2021 - 2021
  • Seats:26

Hoivakoti Aurinkopurje aloitti toimintansa Kuopion Jynkässä syksyllä 2021. Mielenterveyskuntoutujille yhteisöllistä asumispalvelua tarjoava yksikkö haluaa mahdollistaa asukkailleen henkilökohtaisen kasvun, positiivisen muutoksen ja oman tien löytämisen. Uudet, Sievi Hyvinvointitilojen rakentamat tilat tarjoavat asukkaille viihtyisän kodin.

Aurinkopurjeen yrittäjät Soile Utethe ja Leena Ropponen ovat molemmat tehneet pitkän uran hoitoalalla. He työskentelivät ensin yhdessä Riistaveden palvelukodissa, kunnes päättivät ostaa yrityksen vuonna 2015 ja ryhtyä yrittäjiksi. Kun Riistaveden vanhasta pappilasta päätettiin muuttaa Jynkkään, vaihdettiin nimi samalla Aurinkopurjeeksi.

– Aurinkopurje tarjoaa mielenterveyskuntoutujille yhteisöllistä asumispalvelua, mutta meillä on myös kotiin vietävää psyykkistä tukea, Utethe kertoo.

Yhteinen sävel löytyi heti

Päätös uusien toimitilojen rakentamisesta tehtiin vuonna 2019. Samana vuonna alkoi myös yhteistyö Sievi Hyvinvointitilojen kanssa.

– Kun aloimme käydä heidän kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme. Olimme ihan vaikuttuneita, Utethe muistelee.

Sekä yrittäjät ja muu henkilöstö että itse asukkaat pääsivät vierailemaan työmaalla rakennusprosessin eri vaiheissa. Tämä oli kaikille erittäin tärkeä asia.

– Asukkaat ovat päässeet näkemään, että siihen se tulee ja tuolta siellä näyttää. Se on tietysti ollut heille todella hyvä asia, Ropponen painottaa.

Sujuva prosessi ilman yllätyksiä

Uudet tilat valmistuivat sujuvasti sovitussa aikataulussa, eikä matkan varrella tullut muutenkaan mitään sen suurempia yllätyksiä.

– Kohteessa yhteistyö asiakkaan kanssa on sujunut todella hyvin ja asiakas on ollut kiinnostunut kohteesta jo ennen luovutustakin. Tulevat asukkaatkin ovat käyneet tutustumassa kohteeseen kaksi kertaa työmaan aikana, iloitsee Sievi Hyvinvointitilojen puolesta hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Tuomas Pölkki.

Ihana paikka niin asukkaille kuin henkilöstölle

Syyskuussa 2021 tilat ovat juuri valmistuneet ja tunnelma on hyvin odottavainen. Yrittäjät ovat saapuneet katsomaan uusia tiloja.

– Meillä on ihan tosi hyvät fiilikset siitä, että pääsemme muuttamaan tänne. Sitähän tässä odotellaan. Tuntuu, että tänä iltana juhlitaan, Utethe hymyilee.

– Aivan varmasti juhlitaan! Meillä on ihan älyttömän hyvät fiilikset. Tämä on unelmiemme täyttymys. Paras palaute oli se, kun yksi tutustujamme oli kommentoinut omalle sosiaalityöntekijälleen, että tämä on aivan ihana paikka. Se tuntui parhaalta juuri sen takia, että tämä tosiaan on ihana paikka paitsi meille, niin myös meidän asukkaillemme, Ropponen hymyilee.

Riisraveden palvelukoti on vuonna 1992 perustettu yksityinen hoivapalvelun tuottaja, joka tarjoaa mielenterveyskuntoutujille yhteisöllistä asumispalvelua. Kuopion uusi hoivakoti Aurinkopurje haluaa mahdollistaa asukkailleen henkilökohtaisen kasvun, positiivisen muutoksen ja oman tien löytämisen.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.