Search
Close this search box.

Customer story

New nursing home with cooperation for Perusturvaliikelaitos Saarikka

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
  • Customer: Perusturvaliikelaitos Saarikka
  • Address: Koulutie 5, Karstula
  • Project: Elderly people
  • GFA:1500 M2
  • Construction:2022 - 2023
  • Seats:30

Perusturvaliikelaitos Saarikka vastaa Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven kaupungin yhteensä noin 20 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista.

Sievi Hyvinvointitilat toteutti kilpailutuksen kautta Saarikalle uudet tilat vuokramallilla. Uuteen hoivatilaan rakennettiin 30 tehostetun palveluasumisen asuinpaikkaa vanhuksille sekä kotihoidon toimistotilat ja päivätoimintakeskus. Saarikka kartoitti myös vaihtoehtoisesti vanhojen tilojen remontoimista, mutta päätyi uusiin vuokratiloihin, kun eri hoivatoiminnot saatiin yhdistettyä hyvällä suunnittelulla samaan kiinteistöön.

”Saimme aika tiukat speksit liikelaitoksemme johtajalta silloin, että minkä kokoinen ja millaiset reunaehdot ja raamit tällä projektilla pitäisi olla. Sitten Sievi Hyvinvointitilojen arkkitehti teki meidän toiveidemme ja tarpeidemme selvitysten pohjalta ensimmäisiä luonnoksia, joita sitten lähdimme hieromaan”, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen.

– Meidän äänemme on tullut tosi hyvin kuulluksi, Kinnunen toteaa tyytyväisenä.

Tilojen suunnittelussa on panostettu siihen, että ikäihmisllä on mahdollisuus kohtaamiseen ja yhdessäoloon. Asukkailla on omat invamitoitetut 23 m2 asuinhuoneet sekä lisäksi tilavat ja viihtyisät yhteisölliset tilat. Henkilöstön ja asukkaiden vastaanotto on ollu hyvä.

– Äskenkin tässä askukkaiden kanssa juttelin, niin he olivat sitä mieltä, että voi että kun nämä ovat niin ihanan viihtyistä tilat, Kinnunen kertoo

Kokenut hoivarakentaja varmistaa rakentamisen onnistumisen

Uuden hoivakodin rakentamisessa on hyötyä siitä, että päätoteuttajalla on kokemusta samanlaisista aiemmista hankkeista. Hoivakodin toiminnalliset vaatimukset ja viranomaismääräykset ovat tuttuja jo entuudestaan hoivarakentamiseen erikoistuneelle kumppanille.

– Tällainen rakennusprojekti onnistuu, kun vastapelurina on kovan luokan asiantuntija ja ammattilainen, joka tietää rakentamisesta, ja on tehnyt aikaisemmin tällaisia kohteita. Silloin pystyy luottamaan siihen, että siellä on sitä tetoa ja osaamista. Jos ei itse kaikkea ymmärräkään, niin aina joku sen huomaa, kiteyttää Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen lopuksi.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.