Search
Close this search box.

Customer story

A care home for people with disabilities as a turnkey solution and ahead of schedule for Kepakoti

Olemme meille rakennetuissa tiloissa vuokralla. Meidän ei ole tarvinnut stressata mistään rakentamiseen liittyvästä. Olemme saaneet keskittyä tekemään sosiaalialan töitä kehitysvammaisten parissa – eli sitä, mitä osaamme.
  • Customer: Kepakoti Oy
  • Address: Löydöstie 4, Sipoo
  • Project: People with disabilities
  • GFA:1079 M2
  • Construction:2019 - 2020
  • Seats:20

Sievi Hyvinvointitilat toteutti Kepakodille kehitysvammaisten hoivakodin Sipoon Nikkilään vuoden 2020 alussa. Tilat suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä tukemaan sekä Kepakodin laajenevaa toimintaa että asukkaiden ja henkilökunnan hyvinvointia.

Kepakodin tavoitteena on järjestää mahdollisimman laadukkaita ja virikkeellisiä palveluita kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville ihmisille.

Pornaisissa toimintansa aloittanut yritys on sittemmin laajentanut myös Sipooseen. Uuden ryhmäkodin rakennuksesta vastasi Sievi Hyvinvointitilat.

– Yhteistyö Sievi Hyvinvointitilojen kanssa toimi todella hyvin. Kaikki sujui sovitun mukaisesti ja talo valmistui kuukauden etuajassa, kertoo Kepakodin toiminnanjohtaja Jussi Virtanen tyytyväisenä.

– Avaimet käteen -palvelu oli täydellinen vaihtoehto meille. Minun ei ole tarvinnut huolehtia rakentamisen edistymisestä tai rakennusteknisistä asioista, vaan olen voinut keskittyä omiin tehtäviini, kuten yksilöllisiin tukisuunnitelmiin ja muuttovalmennuksiin, Virtanen kuvailee.

Avaimet käteen -palveluun kuuluu, että Sievi Hyvinvointitilat huolehtii kokonaisvaltaisesti kaikesta tonttiin, rahoitukseen, lupa-asioihin ja rakentamiseen liittyvästä. Kepakoti pääsi muuttamaan heidän tarpeisiinsa räätälöityihin, täysin valmiisiin tiloihin vuokralle.

Laajennus sai alkunsa asiakkaiden toiveista

Suurin osa Kepakodin asukkaista on nuoria aikuisia, jotka ovat esimerkiksi juuri muuttaneet pois vanhempiensa luota. Tällöin Kepakoti on heidän ensimmäinen oma kotinsa. Kaikessa Kepakodin toiminnassa halutaan ottaa huomioon se, että asukkaat voivat elää turvallista ja omannäköistään elämää.

– Kehitysvammaiset ovat kuin ketkä tahansa muutkin ihmiset. Heidän tarpeensa ovat aivan samanlaiset – he nauttivat diskossa ja bissellä käymisestä, Jussi Virtanen toteaa.

Tämän perusteella syntyi Kepakoti vuonna 2010.

– Halusimme perustaa sellaisen yrityksen, jossa pystymme tekemään kehitysvammatyötä juuri sillä tapaa miten haluamme ja mikä on meidän mielestämme fiksua, Virtanen kuvailee.

– Kepakoti sai alkunsa, kun kolme työkaveria kirjasi norttiaskin taakse omia ideoitaan ranskalaisilla viivoilla, Virtanen muistelee naureskellen.

Ensimmäinen yksikkö perustettiin Pornaisiin, jossa toiminta pyöri kuutisen vuotta.

– Jossain vaiheessa aloimme saada lähes päivittäin kyselyitä toiminnan laajentamisesta. Kunnat ottivat meihin yhteyttä ja kyselivät, että vanhemmille ei kelpaa mikään muu kuin Kepakoti ja pitäisiköhän teidän alkaa tehdä asialle jotakin, Virtanen kertoo.

Asiaa lähdettiin edistämään yhdessä Sievi Hyvinvointitilojen kanssa.

– Ensimmäisen yhteisen palaverin jälkeen syttyi sellainen valo, että nyt on aika lähteä laajentamaan toimintaa, Virtanen sanoo.

Stressitön rakennusprojekti

Ensimmäiset viralliset neuvottelut aloitettiin syyskuussa 2018. Toukokuussa 2019 kuokka osui maahan ensimmäisen kerran. Rakennusprojekti eteni nopeasti ja avaimet saatiin käteen jo joulukuussa 2019. Asukkaat ovat päässeet muuttamaan tammikuussa 2020.

– Käytännössä olemme Sievi Hyvinvointitiloilla vuokralla. Se on meille siinä mielessä hyvä juttu, ettei meidän ole tarvinnut investoida tähän älyttömän paljoa. Olemme saaneet tehdä sosiaalialan töitä kehitysvammaisten parissa – eli sitä, mitä osaamme, Virtanen summaa.

– Meidän ei ole tarvinnut stressata rakennuksen tiimoilta mistään, Virtanen kiittelee.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.