Search
Close this search box.

Customer story

Own space concept of Mehiläinen becomes reality together with Sievi Hyvinvointitilat

“Sievi on ollut todella mukava yhteistyökumppani. Joustoa ja apua on löytynyt monessa kohtaa. Lisäksi työmaan vastaava mestari on ollut tavoitettavissa ja hänen kanssaan on voinut huumoripitoisesti ja avoimesti keskustella kaikista esiin nousseista asioista”.
  • Customer: Mehiläinen Hoivapalvelut Oy
  • Address: Kampuskaarre 2-4, Hämeenlinna
  • Project: Mental health and substance abuse rehabilitants
  • GFA:1200 M2
  • Construction:2020 - 2021
  • Seats:30

Ykköskoti Kaarre on Hämeenlinnassa toimiva mielenterveyskuntoutujille asumispalveluja tuottava yksikkö, joka toimii Mehiläinen Hoivapalveluiden alla. Uutuuttaan hohtaviin tiloihin on tällä hetkellä muutto menossa, ja yksikönjohtaja Päivi Terrimäellä riittää kovasti töitä.

– Meidän edellinen yksikkö sijaitsee sellaisissa tiloissa, jotka eivät ole enää nykynormien mukaisia, joten meillä oli vähän pakkorako lähteä uusiin tiloihin, Terrimäki kertoo.

Monipuolista rakentamista

Palveluasuntojen lisäksi tiloihin tuli uusi keskuskeittiö, josta jaetaan muihinkin yksiköihin ruoka-annoksia, joka päivä 400 annoksen verran. Yhteiset tilat ovat myös tärkeässä roolissa – palvelukodissa vietetään paljon aikaa yhdessä ruokaillen, televisiota katsellen ja yhteisiä tapahtumia järjestäen.

Uusien tilojen rakentamisen kumppaniksi valikoitui Sievi Hyvinvointitilat. Mehiläisellä on oma tilakonsepti, jonka hyödyntäminen piti ottaa huomioon jo ennen rakennusprojektin aloittamista. Tilat suunniteltiin yhteistyössä Sievi Hyvinvointitilojen kanssa tilakonseptin mukaisiksi.

– Noin vuosi sitten aloitimme yhteistyön. Aloitimme tilakonseptin läpikäymisellä, ja kun rakennusvaihe saatiin käyntiin, olimme mukana myös kuukausittain työmaapalavereissa. Yhteistyö oli todella tiivistä ja avointa, Terrimäki hymyilee.

”Tilat on suunniteltu juuri meidän asukkaille”

Terrimäki on silminnähden tyytyväinen uusiin tiloihin. Hän esittelee asukkaiden tulevia yksiöitä ja niihin suunniteltuja ratkaisuja innoissaan. Edellisiin tiloihin ja soluasunto-tyyppisiin huoneisiin verrattuna uuden yksikön asumismalli tukee Terrimäen mukaan hyvin asukkaiden itsenäistymistä, kun jokaisella on oma asunto käytettävissä. Asunnon saa myös sisustaa oman mielensä mukaisesti.

– Sievi on ollut todella mukava yhteistyökumppani. Joustoa ja apua on löytynyt monessa kohtaa. Lisäksi työmaan vastaava mestari on ollut tavoitettavissa ja hänen kanssaan on voinut huumoripitoisesti ja avoimesti keskustella kaikista esiin nousseista asioista, Terrimäki kiittelee.

– Tämä on ollut opettavainen projekti myös itselle. Olen nähnyt, mitä kaikkea tämmöisen kokonaisuuden rakentaminen vaatii. On ollut todella mukava saada olla mukana tällaisessa, Terrimäki päättää.

Mehiläinen hoivapalvelut on vuonna 2007 perustettu yksityinen hoivapalvelun tuottaja, jonka palvelut koostuvat tehostetusta palveluasumisesta, tavallisesta palveluasumisesta sekä ateriapalveluista. Yhdistys työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 1700 henkilöä.

Interested in your own project?

You can contact us and together we will identify your needs and create a plan for the project.

Call Tero

Free plan

Order a free project plan for a construction project

Go from dream to reality by ordering a free project plan. Fill in the form and the completed plan will be presented to you within a week.

Other customers

“Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä”.
“Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin”, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg.
Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.