Asiakastarina

Viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä Vantaan Kaskelanrinteessä

Vuonna 2023 Vantaan Kaskelanrinteen kauniiseen maisemaan valmistui uusi, moderni asumisyksikkö Palvelukoti Vantaan Kaskelanrinne Oy. Tämä kartanomainen, kaksikerroksinen rakennus tarjoaa turvallisen ja kodinomaisen ympäristön 27 vammautuneelle ja kehitysvammaiselle asukkaalle. Asumisyksikön suunnittelussa on panostettu ennen kaikkea viihtyisyyteen ja esteettömyyteen – tavoitteena on ollut luoda lämmin ja kodikas ilmapiiri, joka ei tunnu laitokselta.
  • Asiakas: Palvelukoti Vantaan Kaskelanrinne Oy
  • Osoite: Kaskelanrinne 8, Vantaa
  • Kohde: Vammautuneet ja vammaiset
  • KEM:1580 M2
  • Rakentaminen:2023 - 2023
  • Paikkoja:27

Palvelukodin arkkitehtuuri – nostetta naapurustolle

Vantaan Kaskelanrinteen suunnittelussa tärkeänä lähtökohtana oli sulauttaa rakennus ympäröivään maisemaan. Rakennuksen ilmeessä yhdistyy kartanomainen eleganssi ja moderni käytännöllisyys. Ulkoasu ei ainoastaan toimi funktionaalisesti asukkaille, vaan myös ympäröivälle yhteisölle: tyylikäs ja arkkitehtonisesti viimeistelty rakennus nostaa naapuruston arvoa ja luo alueelle uuden maamerkin.

Kaskelanrinteen suunnittelussa haluttiin hälventää usein hoivakoteihin liitettyjä ennakkoluuloja. Rakennus on suunniteltu niin, että se ei näytä tavanomaiselta laitosmiljööltä, vaan huokuu lämpöä ja yhteisöllisyyttä. Kartanomainen ulkoasu herättää arvokkuutta ja tekee vaikutuksen sekä asukkaisiin että heidän läheisiinsä.

Asukkaiden hyvinvointi etusijalla

Kaskelanrinteen sisätiloissa kaikki on suunniteltu asukkaiden hyvinvointi ja arjen sujuvuus edellä. Laajat oleskelutilat, avarat huoneet ja esteetön ympäristö varmistavat, että jokainen asukas voi nauttia tiloista omien tarpeidensa mukaisesti. Kaksikerroksinen rakennus tarjoaa paitsi yksityisyyttä, myös yhteisöllisyyttä, mikä tukee asukkaiden hyvinvointia ja sosiaalista vuorovaikutusta. Jokainen yksityiskohta, kuten valaistus, kalusteet ja tilojen sijoittelu, on mietitty huolella käyttäjälähtöisesti.

Erityisen suuri painoarvo suunnittelussa annettiin siihen, että tilat mukautuvat helposti erilaisiin tarpeisiin ja arjen vaatimuksiin. Tässä Sievi Hyvinvointitilat Oy onnistui luomaan paikan, joka tukee sekä asukkaiden että henkilökunnan tarpeita saumattomasti.

Yhteistyössä tulevaisuutta rakentaen

Palvelukoti Vantaan Kaskelanrinne on hieno esimerkki siitä, miten Sievi Hyvinvointitilat Oy pystyy vastaamaan asiakkaidensa toiveisiin ja vaatimuksiin. Yhteistyö Palvelukoti Vantaan Kaskelanrinne Oy:n kanssa sujui tiiviissä vuorovaikutuksessa, ja projektin aikana pystyttiin ottamaan huomioon kaikki kohteen erityispiirteet.

Kaskelanrinne ei ole pelkästään rakennus, se on koti – paikka, jossa asukkaat voivat elää turvallista, arvokasta ja aktiivista elämää.

Kiinnostaako oma hoivatilahanke?

Voit olla yhteydessä meihin, kartoitetaan yhdessä tarpeesi ja luodaan suunnitelma hankkeen toteutukselle.

Soita Terolle

Maksuton suunnitelma

Tilaa hankesuunnitelma uuden tilan rakentamista varten

Harppaa haaveilusta konkretiaan tilaamalla ilmainen hankesuunnitelma. Täytä lomake, ja valmis suunnitelma esitellään sinulle viikon kuluessa.

Muita referenssejä

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
Kouvolan Eskolanmäen hoivakoti, on kotoisa ja viihtyisä tehostettu kehitysvammaisten asumisyksikkö. Luhtikodin ehdoton vaade oli luoda koti hoivatilojen sijaan, joissa asukas saa kokea itsensä arvokkaaksi.
Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.