Search
Close this search box.

Asiakastarina

Vanhamäki säätiö — Toimiva lastenkoti luonnon helmaan

Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.
  • Asiakas: Vanhamäki säätiö
  • Osoite: Vanhamäentie 122, Suonenjoki
  • Kohde: Lastensuojeluyksiköt
  • KEM:792 M2
  • Rakentaminen:2021 - 2023
  • Paikkoja:14

Vanhamäki säätiön pääasiallinen toiminta on tarjota lastensuojelupalveluita Suonenjoella, maaseudun syleilyssä. Samassa yhteydessä toimii myös muun muassa lounasravintola, hevostalliyrittäjä, sekä majoituspalveluita.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perustaman säätiön periaatteet ohjaavat toimintaa edelleen. Avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus, sekä arjen arvostus ovat päivittäisessä toiminnassa läsnä.

Yhteinen projekti

– Sievi Hyvinvointitilat tuli mukaan kuvioihin, kun olimme pohtimassa vaihtoehtoja, kuka uudet tilat meille pystyisi rakentamaan, lastensuojelupalveluiden johtaja Laura Nyyssönen muistelee.

Vuonna 2021 aloitettu projekti sai alkunsa siitä, kun olemassa olevat tilat alkoivat olla elinkaarensa päässä ja sisäilmaongelmat alkoivat olla jo haitaksi. Uusiin tiloihin pääseminen oli pakollista.

– Sievi Hyvinvointitilat tuli valmiiden pohjaratkaisuehdotusten kanssa, joista sitten saimme alkaa muokkaamaan oman näköistä pohjapiirrosta. Oli todella hyvä, ettei tarvinut lähteä ihan tyhjän päältä ideoimaan, Nyyssönen kiittelee.

– Meille tuli alusta pitäen tunne, että roolimme on todella tärkeä ja mielipiteitämme halutaan kuulla. Me osallistimme mukaan myös koko henkilöstömme, jotta saamme viimeisen päälle sellaisen kodin kuin tarvitsemme, Nyyssönen muistelee.

Miljööseen soveltuva rakennus

Vanhamäelle nousi projektin aikana upea punainen, hyvin maalaismiljööseen istuva rakennus, jossa on pyritty ottamaan huomioon sekä asukkaiden että työntekijöiden turvallisuus unohtamatta kodinomaisuutta, joka on Nyyssösen mielestä tärkeimpiä asioita. Lastenkoti on kuitenkin siellä asuvien lasten koti, mitä ei saa unohtaa.

– Vanhamäki säätiö on vuokralla tässä uudessa rakennuksessa. Tämä rahoitusmalli oli käytännössä ainoa mahdollisuus meidän päästä kiinni uusiin tiloihin. Sievi Hyvinvointitilojen mallin ansiosta saimme uudet toimivat tilat käyttöömme säätiölle, Nyyssönen kiittelee.

Aikataulu oli kiireinen, koska entiset tilat olivat tulleet toiminnan kannalta tiensä päähän. Uudet tilat valmistuivat juuri sovitussa aikataulussa ja olivat sekä lasten hyvinvoinnin että työhyvinvoinnin kannalta kriittisessä asemassa.

– Olemme nyt asuneet tässä puolisen vuotta, muutimme 2023 keväällä ja olemme todella tyytyväisiä. Sekä asukkaat että työntekijät ovat kilpaa kehuneet terveitä tiloja. Toimivat ja turvalliset tilat, jotka ovat nimenomaan tähän tarkoitukseen suunnitellut, ovat meille myös kilpailuvaltti. Lisäksi tilojen akustiikka on osoittautunut todella onnistuneeksi, Nyyssönen kiittelee ja saa vahvistusta työtoveriltaan.

Toimivat, valoisat ja turvalliset tilat

Tilojen valoisuus ja avaruus nousee Nyyssösen puheissa parhaiksi puoliksi uusissa tiloissa. Lisäksi tietenkin myös pohjaratkaisu, joka on yhdessä suunniteltu. Kesken haastattelun Nyyssönen pohtii, oliko projektin aikana lainkaan haasteita.

– Ei ollut mitään mistä ei olisi päästy yli. Jos jotain pientä tuli, se otettiin heti yhteistuumin hoitoon ja hoidettiin asia parhain päin. Itsellekin tuli olo, että voiko tämä olla totta, että rakennus on kohta valmis eikä ongelmia ole ollut, Nyyssönen nauraa.

Kiinnostaako oma hoivatilahanke?

Voit olla yhteydessä meihin, kartoitetaan yhdessä tarpeesi ja luodaan suunnitelma hankkeen toteutukselle.

Soita Terolle

Maksuton suunnitelma

Tilaa hankesuunnitelma uuden tilan rakentamista varten

Harppaa haaveilusta konkretiaan tilaamalla ilmainen hankesuunnitelma. Täytä lomake, ja valmis suunnitelma esitellään sinulle viikon kuluessa.

Muita referenssejä

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
Kouvolan Eskolanmäen hoivakoti, on kotoisa ja viihtyisä tehostettu kehitysvammaisten asumisyksikkö. Luhtikodin ehdoton vaade oli luoda koti hoivatilojen sijaan, joissa asukas saa kokea itsensä arvokkaaksi.
Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.