Sievi Groupin Elementtitehtaalta ikkunakarmien rakentamista.
Kuva: Esa Melametsä 25.2.2019 Sievi Sievitalo elementtitehdas

Uudet tilastot kertovat iloisia uutisia puurakentamista harkitseville: puurakenteiden hinnat ovat laskeneet merkittävästi! Kesäkuussa puurakenteiden hinta oli peräti 22,5 prosenttia alhaisempi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Verrattuna toukokuuhun hintojen lasku oli 1,8 prosenttia.

Vielä viime vuoden keväällä oli puurakentamisen hintatrendi täysin toisenlainen. Esimerkiksi huhtikuussa 2022 puurakenteet maksoivat peräti 34,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Onneksi tilanne on nyt toinen, ja puurakentaminen on tullut paljon edullisemmaksi. Tämä tarkoittaa hyviä uutisia niille, jotka suunnittelevat rakennusprojekteja puumateriaaleja hyödyntäen.

Kokonaisuudessaan rakennuskustannukset eivät ole nousseet merkittävästi. Kesäkuussa kustannukset nousivat vain 2,1 prosenttia, kun vielä maaliskuussa vuosimuutos oli 6,0 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan suurin vaikutus rakennuskustannusten nousuun oli lämmöneristeiden hintojen kohoamisella. Kesäkuussa lämmöneristeiden hinnat olivat 16,7 prosenttia korkeammat kuin vuotta aiemmin.

Kaiken kaikkiaan tilanne näyttää lupaavalta uusia hoivatiloja suunnitteleville, kun puurakentaminen on nyt houkuttelevampaa kuin pitkään aikaan. Jos siis suunnittelet omaa hyvinvointirakennusprojektia, on hyvä hetki miettiä toteuttajaa, joka on kokenut puurakentaja. Edullisemmat hinnat voivat tuoda merkittävää säästöä ja samalla olet mukana edistämässä ympäristöystävällisempää rakentamista.

Sievi Hyvinvointitilathan rakentaa kaikki kohteensa Suomalaisesta puusta. Ole yhteydessä ja suunnitellaan onnellisen elämän kohde yhdessä.