Search
Close this search box.

Asiakastarina

Peikkometsän liikuntapäiväkoti tehtiin täysin lasten ehdoin

Nurmijärven Rajamäkeen rakentunut viihtyisässä liikuntapäiväkodissa on monipuoliset liikkumis- ja leikkialueet sekä ulkona että sisällä. Se tekee tästä jokaisen lapsen unelmien päiväkodin.
  • Asiakas: Peikkometsän Liikuntapäiväkoti Nastola Oy
  • Osoite: Terveystie 3-5, 05200 Nurmijärvi
  • Kohde: Päiväkodit
  • KEM:672 M2
  • Rakentaminen:2023 - 2023
  • Paikkoja:66

Sievi Hyvinvointitilat oli yhteydessä suoraan Peikkometsän liikuntapäiväkotiin tästä mahdollisuudesta ja yhteistyö lähti nopeasti liikkeelle.

Liikuntapäiväkoti Peikkometsän uudet toimitilat Rajamäessä valmistuivat heinäkuussa 2023. Heti alusta alkaen oli tiedossa, että pihasta on tultava aktiivista liikuntaa tukeva seikkailupuisto.

– Sievin Hyvinvointitilojen kanssa yhteistyö lähti siitä, että heillä oli tarjota meille valmista päiväkotirakennuksen pohjaa ja Sievi Hyvinvointitilat on huomioinut Peikkometsän tarpeet liikunnan ja pohjan osalta aivan erityisen hyvin, kiteyttää Peikkometsän varhaiskasvatusjohtaja Hanna Hirvonen.

Muokkaamalla oikea toteutus

Sievi Hyvinvointitilat toteutti rakennusprojektin ensin luomalla valmiin päiväkotipohjan, jota muokattiin sitten aivan täysin räätälöidysti Peikkometsän tarpeisiin. Pohjassa piti ottaa huomioon erityisen hyvin lasten liikunnan ja leikkimisen tukeminen sekä sisällä että ulkona.

– Kaikki tarpeet, mitä meillä on ollut, ollaan saatu hyvin toteutettua tässä kohteessa ja Sievi on kuunnellut meitä ihan kokonaisuudessaan siitä mitä me tästä kohteesta haluamme, Hirvonen toteaa.

Tiivis yhteistyö tarjoaa sujuvuutta

– Yhteistyö Sievin kanssa on ollut hyvin luontevaa, erittäin tiivistä koko vuoden aikana. Erityisen tyytyväisiä ollaan siitä miten nopeasti ja miten hyvässä aikataulussa kohde on valmistunut, Hirvonen tiivistää yhteistyöstä.

Päiväkodin sisätilojen suunnittelussa panostettiin isosti liikuntatilojen toimivuuteen. Ainoastaan tiiviissä yhteistyössä ja jatkuvassa kommunikaatiossa pystytään luomaan juuri sellainen kokonaisuus, missä ei tehdä virhearvioita, vaan kaikki sujuu käsikirjoituksen mukaisesti.

Satumaisella piha-alueella on huikeat kiipeilytelineet, mieletön putkiliukumäki, useita keinuja, viherkenttä pallopeleille ja hiekkalaatikko pienemmille, jotka takaavat sen ettei aika ulkona käy koskaan pitkäksi. Kohteen leikki-piha on muodostunut jopa jonkinlaiseksi paikalliseksi nähtävyydeksi.

Jotta näin hyvään lopputulokseen päästään, se vaatii tiiviyttä, keskustelua, palavereita ja kuuntelemista. On hienoa todeta, että Peikkometsän Liikuntapäiväkoti on kokenut saaneensa kaikki omat suunnitelmansa toteutumaan tässä uudessa kohteessa. Joskus on muokattava omaa tapaa tehdä, että pystytään täyttämään asiakkaamme vaativammatkin toiveet.

Hanna Hirvonen kuvailee parhaita asioita yhteistyössä seuraavasti:

– Parasta Sievin kanssa yhteistyössä on ehdottomasti ollut se tiiviys, mutta jatkaa suoraan perään:
– Toiseksi parasta, ellei sitten ihan jopa mene ykköseksi, on nimenomaan se millä aikataululla talo on tänne valmistunut.

On hienoa, että olemme saaneet olla toteuttamassa tätä kohdetta ja luotsaamassa myös jatkossakin Peikkometsän Liikuntapäiväkodin vastaavia hankkeita.

Kiinnostaako oma hoivatilahanke?

Voit olla yhteydessä meihin, kartoitetaan yhdessä tarpeesi ja luodaan suunnitelma hankkeen toteutukselle.

Soita Terolle

Maksuton suunnitelma

Tilaa hankesuunnitelma uuden tilan rakentamista varten

Harppaa haaveilusta konkretiaan tilaamalla ilmainen hankesuunnitelma. Täytä lomake, ja valmis suunnitelma esitellään sinulle viikon kuluessa.

Muita referenssejä

Kaarinan Validia-talossa painotetaan vahvasti yhteisöllisyyttä, mutta jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon asukkaiden tarve rauhaan ja yksityisyyteen.
Kouvolan Eskolanmäen hoivakoti, on kotoisa ja viihtyisä tehostettu kehitysvammaisten asumisyksikkö. Luhtikodin ehdoton vaade oli luoda koti hoivatilojen sijaan, joissa asukas saa kokea itsensä arvokkaaksi.
Vanhamäellä toimiva 14-paikkainen lastenkoti on hiljattain muuttanut täysin uusiin tiloihin. Tilat on rakentanut Sievi Hyvinvointitilat.