Uusi hoivakoti yhteistyöllä

Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä

Perusturvaliikelaitos Saarikka vastaa Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven kaupungin yhteensä noin 20 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. 

Sievi Hyvinvointitilat toteutti kilpailutuksen kautta Saarikalle uudet tilat vuokramallilla. Uuteen hoivatilaan rakennettiin 30 tehostetun palveluasumisen asuinpaikkaa vanhuksille sekä kotihoidon toimistotilat ja päivätoimintakeskus. Saarikka kartoitti myös vaihtoehtoisesti vanhojen tilojen remontoimista, mutta päätyi uusiin vuokratiloihin, kun eri hoivatoiminnot saatiin yhdistettyä hyvällä suunnittelulla samaan kiinteistöön.

”Saimme aika tiukat speksit liikelaitoksemme johtajalta silloin, että minkä kokoinen ja millaiset reunaehdot ja raamit tällä projektilla pitäisi olla. Sitten Sievi Hyvinvointitilojen arkkitehti teki meidän toiveidemme ja tarpeidemme selvitysten pohjalta ensimmäisiä luonnoksia, joita sitten lähdimme hieromaan”, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen.

-Meidän äänemme on tullut tosi hyvin kuulluksi, Kinnunen toteaa tyytyväisenä.

Tilojen suunnittelussa on panostettu siihen, että ikäihmisllä on mahdollisuus kohtaamiseen ja yhdessäoloon. Asukkailla on omat invamitoitetut 23 m2 asuinhuoneet sekä lisäksi tilavat ja viihtyisät yhteisölliset tilat. Henkilöstön ja asukkaiden vastaanotto on ollu hyvä.

-Äskenkin tässä askukkaiden kanssa juttelin, niin he olivat sitä mieltä, että voi että kun nämä ovat niin ihanan viihtyistä tilat, Kinnunen kertoo

Kokenut hoivarakentaja varmistaa rakentamisen onnistumisen

Uuden hoivakodin rakentamisessa on hyötyä siitä, että päätoteuttajalla on kokemusta samanlaisista aiemmista hankkeista. Hoivakodin toiminnalliset vaatimukset ja viranomaismääräykset ovat tuttuja jo entuudestaan hoivarakentamiseen erikoistuneelle kumppanille.

-Tällainen rakennusprojekti onnistuu, kun vastapelurina on kovan luokan asiantuntija ja ammattilainen, joka tietää rakentamisesta, ja on tehnyt aikaisemmin tällaisia kohteita. Silloin pystyy luottamaan siihen, että siellä on sitä tetoa ja osaamista. Jos ei itse kaikkea ymmärräkään, niin aina joku sen huomaa, kiteyttää Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen lopuksi.

 

 

Kohteen tiedot

 • Osoite: Koulutie 5, Karstula
 • Valmistumisaika: 3/2022
 • Toteuttaja: Sievi Hyvinvointitilat
 • Pinta-ala: 1500 m2
 • Asukaspaikat: 30 (+päivätoimintakeskus ja kotihoidon toimistotilat)
 • Kerrokset: 1
 • Asiakas: Perusturvaliikelaitos Saarikka
 • Käyttökohde: Palveluasumista ikäihmisille

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä

Ladataan...

Pauli-Pekka Österberg

Toimitusjohtaja040 771 3730pauli-pekka.osterberg@sievihvt.fi

Tero Toiviainen

Kaupallinen johtaja040 776 6480tero.toiviainen@sievihvt.fi

Tommi Koukkari

Vastaava arkkitehti, SAFA040 525 1086tommi.koukkari@sievihvt.fi

Lisää tyytyväisiä asiakkaitamme

Ladataan...
 • Palveluasumista ikäihmisille
 • Perusturvaliikelaitos Saarikka

Uusi hoivakoti yhteistyöllä

Meidän ääni on tullut tosi hyvin kuulluksi, kertoo Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelupäällikkö Anu Kinnunen tyytyväisenä

Tutustu tarinaan
 • Vammautuneet ja vammaiset
 • Validia

Keskusteleva ja turvallinen rakentaja

Jos haluaa keskustelevan ja turvallisen yhteistyökumppanin, niin ilman muuta voin suositella heitä vastaavanlaisen projektiin, kiteyttää Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg

Tutustu tarinaan
 • Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut
 • Hoivakoti Aurinkopurje

Tämä on unelmiemme täyttymys

Kun aloimme käydä Sievi Hyvinvointitilojen kanssaan näitä keskusteluja, niin meistä tuntui heti siltä, että he ymmärsivät, mitä me tarvitsemme. Jo ne ensimmäiset piirustukset, jotka arkkitehti meille sen ensimmäisen keskustelun jälkeen toimitti, olivat sellaiset, että vau. He kuuntelivat, mitä meidän asukkaamme ja mitä me yhteisönä tarvitsemme.

Tutustu tarinaan